Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Lembas Bread Recipe


ENG:
 "Lembas! One small bite is enough to fill the stomach of a grown man." We always wished we could try this elven bread! After many failed recipe attempts and hours of searching for the one recipe to rule them all, we came up with this one! (feel free to add extracts/flavors of your choice 'cause it is neither too salty nor too sweet.)

GR:
 "Lembas! One small bite is enough to fill the stomach of a grown man." Πάντα θέλαμε να δοκιμάσουμε αυτό το ψωμί των ξωτικών! Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες-συνταγές και ατελείωτες ώρες ψαξίματος για να βρεθεί η μία συνταγή που να τις εξουσιάζει όλες, δημιουργήσαμε αυτήν εδώ! (Προσθέστε ελεύθερα παραπάνω μπαχαρικά/αποστάγματα της επιλογής σας γιατί το ψωμί δεν είναι ούτε πολύ αλμυρό ούτε πολύ γλυκό.)




Lembas Bread Recipe  

(ENG&GR)


ENG:
(makes about 1 ½ dozen) 

6 tablespoons of butter (slightly softened) 
3 tablespoons of granulated sugar 
3 cups of self-rising flour  
1 teaspoon of vanilla extract
1/3 cup milk 
 2 tablespoons of heavy cream 
1 teaspoon of cinammon, or almond-orange extract (optional-to taste) 
 more flour to roll the dough 
200 °C / 12-15 minutes (until lightly golden) 
reed leaves (substitute for mallorn leaves) 


Preheat oven to 200 degrees °C.  
Mix the flour and the butter with a fork or pastry blender until the mixture resembles cornmeal. 
Add the sugar and the extracts/flavors of your choice in the mixture. 
Add the milk and heavy cream until combined into a stiff dough. 
Roll the dough on a slightly floured surface, cut out 0,75 cm. squares and and place the dough on a baking sheet.  
Criss-cross slightly each square with a knife. 
Bake for 12-15 minutes or more (depending on the thickness) or until it becomes lightly golden. 

Leave the lembas to cool for 20 minutes and wrap them with the leaves like a small elvish package, then tie them up with a string! Enjoy and let your adventure begin! 

What do you want to see next? Leave us a comment!


GR: 
(12 περίπου κομμάτια)
 6 κουταλιές βούτυρο (ελαφρώς μαλακό)
 3 κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη
 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
 1/3 κούπα γάλα
 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
 1 κουταλάκι κανέλα, ή απόσταγμα αμυγδάλου-πορτοκαλιού (προαιρετικά)
 περισσότερο αλεύρι για το πλάσιμο της ζύμης
 200  °C για 12-15 λεπτά (μέχρι να ροδίσει ελαφρά)
 καλαμόφυλλα (ή οποιοδήποτε άλλο φύλλο που να μοιάζει με mallorn leaves)


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Ανακατεύουμε το αλεύρι και το βούτυρο μέχρι το μείγμα να αρχίσει να μοιάζει με σιμιγδάλι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αποστάγματα/μπαχαρικά.
Έπειτα, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί μία σφιχτή ζύμη.
Ζυμώνουμε το μείγμα σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κόβουμε περίπου 0,75 cm ορθογώνια παραλληλόγραμμα-τετράγωνα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. 
Χαράζουμε ελαφρώς το κάθε κομμάτι με ένα μαχαίρι σε σχήμα Χ.
Ψήνουμε για 12-15 περίπου λεπτά (ανάλογα με το πάχος των κομματιών) ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
 Αφήνουμε τα lembas να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά, τα τυλίγουμε στα φύλλα σαν μικρό δέμα ξωτικών και τα δένουμε με σπάγκο! Καλή διασκέδαση!



Τι άλλη συνταγή θα θέλατε να δείτε; Αφήστε μας ένα σχόλιο με τις προτάσεις σας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου